5 adevaruri urate despre blogging

5 adevaruri urate despre blogging

Nu multor oameni le place sa auda adevarurile urate din lumea blogurilor, nici eu n-am vrut.
Ca multi altii am citit multe bloguri romanesti si straine care vorbeau despre cum sa-ti "cresti" blogul din toate punctele de vedere plecand de la continut si ajungandu-se la trafic si monetizare.Peste tot auzi aceiasi fraza, "Gandeste Pozitiv", asteapta cu timpul o sa cresti...o sa....o sa....etc.

Dupa parerea mea, in viata unele lucruri mai bine sunt spuse decat tinute ascunse.Unul din acestea este realitatea bloggingului.

1) Bloggingul nu este usor 

Daca citesti in mod regulat bloguri, sau daca ai avut de-a face la propriu cu blogurile ti-ai dat seama deja ca bloggingul nu este usor.
Dureaza foarte mult timp sa iti setezi blogul (idee, research, hosting, design, creare de continut) si inca mai mult timp sa creezi o enciclopedie din blogul tau.

Trebuie sa creezi continut mult, de calitate, original, axat pe domeniu, sa citesti alte bloguri de profil, sa inveti seo, sa comentezi, schimburi de link-uri si asa mai departe.
Din aceasta cauza, multe bloguri de ard inainte de a aprinde focul, multi blogeri isi pierd cheful atunci cand vad ca rezultatele nu se reflecta in traficul lor. Si nu poti fi blamat, e natura umana, vrem rezultate, actiunile noastre sunt inspirate de rezultate.


Trebuie sa fim motivati ca sa facem ceva.E ca si la servici, muncesti 2 saptamani pentru ca stii ca vine ziua de salariu, asa e si in lumea bloggingului, nu e mare diferenta.Orice am face trebuie sa fim continuu motivati de ceva ca sa avem rezultate.

Cand incepi un blog, esti super incantat de idee si foarte entuziasmat, ai astepari imense.Dupa cateva luni, te zbati ca pestele la mal, faci acelasi lucru ca si la inceput, si ai aceleasi rezultate, adica infime.
Sunccesul vine abia atunci cand inveti sa lupti impotriva fluxului.Continuii in acest fel pana iti indeplinesti obiectivul.

Ca sa ajungi un blog cu autoritate, ia totusi timp, cel putin un an sau doi, daca vrei totusi rezultate instante, devino celebritate si creaza-ti un blog.

2) Blogging-ul nu este un model de afacere viabila 


Hai sa recunoastem, blogging-ul nu este un model de afacere viabila , sigur poti fi un editor web care vinde link-uri/bannere pe  blogul sau, dar aceasta nu este o afacere in sine.Plus ca oameni care fac intradevar multi bani din asemenea lucruri pot fi numarati pe degetele la o mana.

Dupa parerea mea, un blog este un "tool" cu care iti  poti promova o afacerea, dar nu este afacerea in sine.

Daca vrei sa ai o afacere de succes, atunci  o sa ai nevoie de un blog pentru a genera incredere şi pentru a construi relatii cu clientii.
Blogging-ul ar trebui să fie luat ca un mijloc de a impulsiona afacerea ta principala.


3) Bloggingul, nu este doar despre tine

Multi bloguri despre blogging le spun altor persoane ca ceea ce scriu ei si intreg blogul lor reflecta defapt personalitatea lor.Spun ca totul depinde de tine si numai de tine.
Parerea mea este ca totul depinde de ei si numai de ei, cand spun "ei" ma refer la cititorii tai si la vizitatorii pe care ii are blogul tau.

Daca cineva iti viziteaza blogul, o face pentru ca ii place ce/cum scrii, sau pur si simplu a gasit o informatie necesara lui prin intermediul unui motor de cautare.

Incearca sa faci din blogul tau un jurnal personal, si ai pierdut poate mai mult de jumatate din ei.
Acest lucru se datorează faptului ca oamenii vin pe blog-ul tau pentru ca au gasit sau stiu ei ca gasesc anumite informatii despre un anume domeniu. Ei doresc consiliere, sfaturi, trucuri si un pic de motivaţie.

4) Practica nu te face perfect 

Multe bloguri ofera acest sfat, scrie, scrie, scrie si cand ai terminat scrie din nou! Stiu suna caraghios.
Eu nu prea inteleg conceptul, daca se amesteca intr-un laborator elementele gresite pentru a face un compus nou, si ele nu sunt potrivite, este nevoie inainte de o studiere mai amanuntita pentru a vedea care este defapt problema, nu este nevoie sa repeti procesul pana la moarte...ca poate poate din 2 mere va iesi compot de visine.

Trebuie sa-ti dai seama singur unde gresesti, sa gasesti o sursa de feedback, sa faci o analiza a pietei, sa vezi ce se cauta, ce oferi tu, pentru ca daca continuii sa faci aceleasi greseli pentru ca ti se spune ca practica te va face bloggerul perfect, o sa devii mai bun in a face greseli decat in a blog'a.
Dupa mine, forumurile sunt cele mai bune surse de feedback, si sunt si gratuite!


5) Nu ai nevoie de o avalansa de sfaturi despre blogging

Trist, dar adevarat. Nu trebuie sa citesti sfaturile altor bloguri in fiecare zi, trebuie sa fii constient de scopul blogului si sa pastrezi ideea de baza.

  • Trebuie sa intelegi si sa asculti cititorii tai (analitycs, feedback etc.)
  • Trebuie sa scrii articole de calitate si originale.
  • Trebuie sa-ti pornmovezi blogul tau sau postarile pe alte bloguri/ retele sociale / agregatoare.
  • Sa observi despre ce vorbesc ceilalti in nisa ta, cei atrage, ce vor, ce ii intereseaza.
  
Nu spun ca nu ar trebuii sa citesti sfaturile altor bloguri, e bine sa te informezi, poate unele sfaturi chiar functioneaza.
Singurul lucru care trebuie sa-l fac este sa le faci cum vrei tu, in stilul tau, Nimic nu te poate  invata mai bine decât experienta. Du-te, incercati felul tau de blogging, si vezi ce functioneaza si ce nu functioneaza.


Acum ce crezi despre acest articol, crezi ca unele lucruri nu sunt atat de urate pe cat le-am facut eu sa fie?

 

0 Responses to "5 adevaruri urate despre blogging"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariu!!!